torsdag den 26. april 2012


Lyskilder ved bryllupsfotografering af detaljer



Alt for ofte gør uerfarne bryllupsfotografer den fejl at de har den idé, at forskellige skud der kun tages ved forskellige placeringer. Det er simpelthen ikke sandt! Man må ikke falde i denne fælde! Et veloplyst vinduet kan give et væld af smukke og varierede skud, der tilfredsstiller både dig og bruden.

Hvordan kan et vindue være nøglen til din bryllupsfotografering succes? 


Et enkelt ord: Lys. Centrum for en god bryllupsfotografs arbejde er hans eller hendes evne til at finde og arbejde med det tilgængelige lys på en given lokation. I Kirker eller medborgerhuse der er valgt til bryllupscermonier og romantiske bryllupper, er sådanne steder ofte berygtet for lav belysning og derfor stor udfordring. Vindues lys kan tilbyde en fantastisk løsning på selv de værst oplyste bryllupslokationer.

Der findes 5 trin til masser af flotte billeder fra det brugen af den ene lyskilde.


Trin 1 ... Placering


Find et vindue med så meget lys som muligt. Gerne et vindue, der er forholdsvis stort, helst med gardiner, og har en baggrund ud til en rolig baggrund, som feks et græsareal. Hvis du er velovervejet i dit valg, kan du lave op til 8 forskellige og varierede skud.

Trin 2 ... Bryllupsdetaljer


Nu kan du skyde dine detalje skud. Du bør have et bord i nærheden af vinduet, og forskellige baggrunde teksturer til dine skud, du kan bruge blonder, brudepige kjoler osv. Nu kan du fotografere brudesko, vielsesringen, og andre vigtige detaljer på din foto liste . Overvej nogle få variabler, som vil påvirke resultatet af dine billeder: 
1) det tilgængelige lys fra vinduet 
2) Afstanden dit objekt fra vinduet, og 
3) Den vinkel kameraet har til objektet. Juster nogen af disse så du får mere foranderlige skud.

Trin 3 ... Brudekjolen


En af de vigtigste bryllupsdetaljer du fange, er naturligvis brudekjolen og bruden. Når du har valgt et passende tidspunkt at fotografere bruden, ved styling, hår og makeup, så låner du brudekjolen. Anbring den omhyggeligt øverst i vinduet. Hvis kanten af vinduet ikke er bred nok, find en genstant og placer den øverst i vinduet, brug båndet fra halsbarmen, og hæng kjolen via båndet. Vinduets lys vil skabe en lysende glød omkring kjole og skabe en smuk fremhævelse.


Trin 4 ... Indendørs portrætter


Der er intet mere perfekt til bryllupsportrætter end vindues lys. Et vindue kan give flere muligheder for dynamiske portræt baggrunde. Du kan blandt andet bruge en vidvinkel og få et skud af bruden i sin kjole med vinduet i baggrunden. Du kan også få et par close-up portrætter af brudens ansigtet.

Trin 5 ... Portrætter udenfor


Hvis dit vindue har en masse sort (dvs. ruder, gardiner, etc), kan du kan tage nogle smukke billeder fra indersiden af vinduet hvor parret kigger ud. Dette vil skabe masser af kunstnerisk effetk - bare vær sikker på at tjekke din baggrund og undgå for meget forstyrrende! Også udefra, kan du bruge dit vindue som baggrund for flere billeder af bruden eller brud og brudgom sammen.

Et vindue med godt lys og du vil ikke skulle bekymre dig om at have en lokation til bryllupsdetaljer og close-up portrætter.

At være bryllupsfotograf er ikke kun at lave bryllupsportrætter, idag er der mange flere ting der skal leveres med og indenfor samme tidsprogram som før. Derfor er en bryllupsfotograf altid nødt til at arbejde under stramme tidsplaner og ofte stressede forhold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar